Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Ευρωεκλογές 2019

Φίλες και φίλοι,

Από την ίδρυση του έως σήμερα, το Δημοκρατικό Κόμμα υπερασπίζεται, με συνέπειακαι διεκδικητικότητα, την ανάπτυξη με ισχυρή κοινωνική προστασία, το μικτό οικονομικό σύστημα, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και τη διεύρυνση του ρόλου των πολιτών. Αρχές και αξίες, οι οποίες εκφράζονται, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών & Δημοκρατών (S&D).

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες εθνικές επιλογές της χώρας μας,πάντοτε με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.Ανοίξαμε το δρόμο προς την Ευρώπη, το 1987, με τη συμμετοχή μας στην Τελωνειακή Ένωση. Σφραγίσαμε την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2004. Βάλαμε την Κύπρο στη Ζώνη του Ευρώ, το 2008.

Είμαστε το ευρωπαϊκό κοινωνικό κόμμα της Κύπρου, που πρωτοστατεί διαχρονικά στην προσπάθεια για ανάπτυξη, ισχυρό κοινωνικό κράτος, ευημερία και πρόοδο. Είμαστε το κόμμα που αξιοποιεί τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με στόχο την επίτευξη μιας σωστής λύσης του Κυπριακού, την ισχυροποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διεκδίκηση των δικαίων του λαού μας.

Έχοντας αποδείξει εμπράκτως τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα μας και τους ευρωπαϊκούς μας προσανατολισμούς και με θεμέλιο τη διαχρονική σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος, με τη στήριξη του Κινήματος Αλληλεγγύη,αποτελεί επιλογή διεκδίκησης για την Ευρώπη που θέλουμε, αλλά και για την Κύπρο που δικαιούται η κάθε μία και ο κάθε ένας από εμάς.

Σας καλώ να δώσουμε μαζί τη μάχη των Ευρωεκλογών.

Σας καλώ να διεκδικήσουμε για την Κύπρο, για την Ευρώπη, για μια καλύτερη ζωή.

Νικόλας Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Δημοκρατικού Κόμματος

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media