Κουλίας Ζαχαρίας

Γεννήθηκε το 1950 και μεγάλωσε στο Ριζοκάρπασο Αμμοχώστου, κατεχόμενο σήμερα από τα τούρκικα στρατεύματα. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Ελληνικό Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου. Είναι έγγαμος με την Ανδριανή Παναγή και έχουν δύο παιδιά.

Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ασκεί την δικηγορία από το 1984 και είναι άριστος γνώστης της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας. Είναι Βουλευτής Αμμοχώστου του Δημοκρατικού Κόμματος, από το 1999, ενώ, για πολλά χρόνια είναι Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του Κόμματος.

Διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ. της Αρχής Λιμένων Κύπρου, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Αναπληρωτής Πρόεδρος και έπειτα Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και της τετραμελούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου.

Σήμερα, είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων.

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media