Μαυρίδης Κώστας

Κατάγεται από την κατεχόμενη επαρχία Κερύνειας. Μετά τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά, σπούδασε στις ΗΠΑ με υποτροφίες σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, Λογιστική, Οικονομικά και Χρηματοοικονομική, αντίστοιχα.

Δίδαξε σε Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Στην Κύπρο, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο ΤΕΠΑΚ. Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το 2004 πρωτοστάτησε στην ανάδειξη προνοιών του Σχεδίου Ανάν, που παρείχαν τη δυνατότητα παρέμβασης της Αγγλίας και της Τουρκίας στον θαλάσσιο χώρο νοτίως της Κύπρου, με στόχο τον ενεργειακό πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από το 2008 είναι εκλεγμένο Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος. Από το 2014 είναι Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και ανήκει στη δεύτερη μεγαλύτερη Πολιτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Είναι ο πρώτος Κύπριος Ευρωβουλευτής που συμμετέχει στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι επίσης δραστήριο Μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και των Αντιπροσωπειών Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας, Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ισραήλ καθώς και της Ομάδας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αιγύπτου.

Συμμετείχε σε αποστολές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Τουρκία και στο Ισραήλ. Στις σημαντικές του δράσεις, περιλαμβάνεται ο διορισμός του ως εκπρόσωπος της Πολιτικής του Ομάδας στο Πρόγραμμα Στήριξης Διαρθρωτικών Αλλαγών στα κράτη-μέλη, με προϋπολογισμό 300 εκατομμυρίων ευρώ, μέχρι το 2020 και 25 δισεκατομμυρίων, για το 2020-2027, από το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία επωφελήθηκε σημαντικά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media