Μουσιούττας Μαρίνος

Γεννήθηκε στο Καϊμακλί το 1964. Είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα Μιχαήλ από την Αμμόχωστο και έχουν ένα γιό και δύο κόρες. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και, μετά τη στρατιωτική του θητεία, μετέβη στις ΗΠΑ όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο State University of New York (Albany), με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης. Εργάστηκε στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Διετέλεσε για 10 χρόνια Δημοτικός Γραμματέας Λευκωσίας, μέχρι την εκλογή του ως Βουλευτής.

Διαχειρίστηκε μεγάλο αριθμό επιτυχημένων χρηματοδοτικών προγραμμάτων των Ευρωπαϊκών Ταμείων. Ηγήθηκε προγραμμάτων των Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ταμείο Συνοχής κ.α. Διηύθυνε σημαντικές πρωτοβουλίες συμμετοχής σε προγράμματα από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, Interreg Europe, Connecting Europe Facility και Horizon 2020. Διετέλεσε Πρόεδρος της Τ.Ε Καϊμακλίου, Μέλος της Ε.Ε. Λευκωσίας και του Εκτελεστικού Γραφείου, ενώ, την περίοδο 2014-2018 υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Από το 2016 είναι Βουλευτής Λευκωσίας του Κόμματος. Είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών & Προϋπολογισμού και Μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας, Αναθεώρησης και Εκσυγχρονισμού του Κανονισμού της Βουλής και της αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση. Είναι για χρόνια Μέλος και, από το 2013, Πρόεδρος του «Αχιλλέα Καϊμακλίου».

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media