Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Η δυσκινησία του συστήματος δεν μπορεί να προστατεύσει τις γυναίκες-θύματα βίας
04 Ιαν 2019 Ανακοινώσεις

Η έρευνα της δημοσιογράφου της εφημερίδας «Πολίτης», Κάτιας Σάββα, για τις γυναίκες, που είναι θύματα βίας, έχει καταδείξει και αναδείξει σημαντικά κενά στην αντιμετώπιση του συνόλου του φάσματος του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο κατέθεσε εδώ και καιρό συγκεκριμένες προτάσεις, είτε ως κόμμα, είτε μέσα από τις προτάσεις του Προέδρου του, Νικόλα Παπαδόπουλου στην προεκλογική περίοδο των προεδρικών εκλογών, θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν σύντομα έμπρακτα μέτρα και να γίνουν βήματα σε θεσμικό επίπεδο, ως εξής:

  • Επιβάλλεται η επίσπευση της εξέτασης του νομοσχεδίου για την Προστασία από την Παρενόχληση και την Παρενοχλητική Παρακολούθηση.
  • Πρέπει να εξεταστούν, να αξιολογηθούν και να υιοθετηθούν, όσες εισηγήσεις της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, είναι δυνατόν να υιοθετηθούν.
  • Να προχωρήσει η λειτουργία του «Σπιτιού της Γυναίκας».

Η δυσκινησία του συστήματος να αντιμετωπίσει τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και να προστατεύσει τις γυναίκες-θύματα βίας, έχει ως συνέπεια την επαναθυματοποίηση των γυναικών αυτών, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε δολοφονικές ενέργειες.

Έχουμε καθήκον, ως κοινωνία, να πράξουμε ότι είναι ανθρωπίνως και θεσμικά δυνατόν, για να προστατεύσουμε τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.

 

Γραφείο Τύπου – 4 Ιανουαρίου 2019    

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media