Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών, για να συζητηθεί η προετοιμασία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ενδεχόμενο «άτακτου» Brexit, προτείνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Τη σύγκληση συνεδρίασης του Συμβουλίου Αρχηγών, στην παρουσία όλων των Υπουργών, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της προετοιμασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο ενδεχόμενο εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το καθεστώς «άτακτου» Brexit, προτείνει με επιστολή του, που στάλθηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Στην επιστολή του ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι έχουν απομείνει πενήντα ημέρες μέχρι το Brexit και οι πιθανότητες πως αυτή η έξοδος θα γίνει χωρίς συμφωνημένο με την Ευρωπαϊκή Ένωση πλαίσιο και πλάνο, αυξάνονται κάθε μέρα που το Ηνωμένο Βασίλειο δεν καταλήγει σε μία συμφωνία εξόδου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος εκφράζει έντονη ανησυχία, πως εκτός από τις συνέπειες στην καθημερινότητα των επηρεαζόμενων πολιτών, εντός και εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, η χώρα μας αναπόφευκτα θα επηρεαστεί περισσότερο από αυτή την εξέλιξη, λόγω ιδιαζουσών συνθηκών.

Καταλήγοντας, στην επιστολή του ο Νικόλας Παπαδόπουλος, σημειώνει ότι έχουμε καθήκον, ως πολιτεία, να προετοιμαστούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό και εκφράζει την ετοιμότητα του Δημοκρατικού Κόμματος να συνεργαστεί, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ειδικά αν κριθεί απαραίτητη η τροποποίηση σειράς νομοθεσιών.

 

Γραφείο Τύπου

7 Φεβρουαρίου 2019        

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media