Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Επιστολή Νικόλα Παπαδόπουλου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

6 Σεπτεμβρίου 2016

Εξοχότατο
Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
κ. Νίκο Αναστασιάδη
Προεδρικό Μέγαρο
Λευκωσία.

Κύριε Πρόεδρε,

Έχουμε λάβει την πρόσκληση σας για τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για τις 14 Σεπτεμβρίου 2016.

Με δεδομένη την προαναγγελθείσα έκδοση Κοινού Ανακοινωθέντος μεταξύ εσάς και του κ. Ακκιντζί την ίδια ημέρα που συνεκλήθη το Εθνικό Συμβούλιο, θεωρούμε ότι το Εθνικό Συμβούλιο δεν θα έχει την ευκαιρία να ασκήσει τον συμβουλευτικό του ρόλο, εφόσον θα βρεθεί ενώπιον τετελεσμένου γεγονότος.

Η έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, σ’ αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό, αποτελεί σημαντικό γεγονός και ενδεχομένως να ελλοχεύει κινδύνους για δέσμευση της Ελληνοκυπριακής πλευράς αναφορικά με πτυχές του κυπριακού, για τις οποίες δεν έχουμε ούτε στοιχειώδη ενημέρωση.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το Δημοκρατικό Κόμμα ζητεί ενημέρωση του λαού και όχι μόνο των κομμάτων, ειδικά για τα έγγραφα της πτυχής της Διακυβέρνησης, που περιέχουν πολύπλοκους νομικούς όρους και για τα οποία απαιτείται εις βάθος μελέτη και ανάλυση.

Ως εκ τούτου, ζητούμε όπως μην συνυπογραφεί κοινό ανακοινωθέν με τον κ. Ακκιντζί προτού αυτό συζητηθεί στο εθνικό συμβούλιο και πριν να ξεκαθαρίσουν οι θέσεις της τουρκικής πλευράς στα μείζονα θέματα της ασφάλειας, των εγγυήσεων, του εδαφικού και των εποίκων.

Είναι πάγια πεποίθηση μας, ότι η πλευρά μας δεν πρέπει να δεσμεύεται με συγκλίσεις για πτυχές που ενδιαφέρουν την τουρκική πλευρά, προτού τεθούν ενώπιον της οι θέσεις της τουρκικής πλευράς για τα προαναφερόμενα ακανθώδη για εμάς θέματα.

Με εκτίμηση,

 

Νικόλας Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Δημοκρατικού Κόμματος

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media