18 χρόνια από το ιστορικό δημοψήφισμα που απέρριψε το καταστροφικό Σχέδιο Ανάν
Ανακοινώσεις |

Συμπληρώνονται σήμερα δεκαοκτώ χρόνια από την ημέρα του ιστορικού Δημοψηφίσματος απόρριψης του καταστροφικού Σχεδίου Ανάν το 2004.

Η απόφαση των Ελληνοκυπρίων ήταν σωτήρια για την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Τουρκία, χάνοντας την ευκαιρία υλοποίησης των απαράδεκτων μεθοδεύσεων της, που θα της παρείχε τυχόν έγκριση του Σχεδίου Ανάν, δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια της για διάλυση της ΚΔ και διχοτόμηση. Σήμερα επιμένει θέτοντας στο τραπέζι, απροκάλυπτα, λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδίας δύο κρατών.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για την ανάγκη υπεράσπισης, προστασίας και συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και εφαρμογής μιας διεκδικητικής στρατηγικής για αλλαγή της επεκτατικής, αδιάλλακτης και προκλητικής στάσης της τουρκικής πλευράς, ώστε να επιτευχθεί μια σωστή λύση ομοσπονδίας η οποία θα απαλλάσσει την πατρίδα μας από την τουρκική κατοχή και τις εγγυήσεις, θα σέβεται εμπράκτως τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νόμιμων Kυπρίων και θα δημιουργεί ένα σύγχρονο, λειτουργικό, δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος.

Γραφείο Τύπου

24 Απριλίου 2022

ροή ειδήσεων