18 χρόνια μετά από το ιστορικό διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου
Ανακοινώσεις |

Συμπληρώνονται σήμερα 18 χρόνια από το ιστορικό διάγγελμά του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και πρώην προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Τάσσου Παπαδόπουλου για το Σχέδιο Ανάν.

Με το διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου της 7ης Απριλίου 2004, ο Κυπριακός Ελληνισμός ανέκτησε την αξιοπρέπεια του και απέκτησε παρακαταθήκες, οι οποίες και τώρα επιβάλλεται να διέπουν τις σκέψεις και τις πράξεις μας.

«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω κοινότητα, χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Σε αυτά τα λόγια εντοπίζεται η ουσία του κυπριακού και οι αγώνες όλων όσοι ύψωσαν εθνικό ανάστημα για να διασφαλιστεί η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου αποτελεί φάρο εθνικής αφύπνισης και αγωνιστικής αντίστασης, στα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος στάθηκε όρθιος και προασπίστηκε τα εθνικά μας συμφέροντα, αψηφώντας τις απειλές εντός και εκτός Κύπρου εκείνων που άμεσα ή έμμεσα, στήριζαν και αποδέχονταν τις απαράδεκτες τουρκικές μεθοδεύσεις.

«Δεν μας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα, δεν μας τρομάζουν απειλές, δεν μας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας. Για εμάς εξακολουθούν να έχουν νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου τον οποίο αγωνιζόμαστε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη».

Το Δημοκρατικό Κόμμα παραμένει πιστό στην πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου και τιμά τις παρακαταθήκες του, συνεχίζοντας τον αγώνα για την απελευθέρωση και την επανένωση μέσα από την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γραφείο Τύπου – 7 Απριλίου 2022

ροή ειδήσεων