19η επέτειος του ιστορικού διαγγέλματος του Τάσσου Παπαδόπουλου για το Σχέδιο Ανάν
Ανακοινώσεις |

Τιμούμε φέτος την 19η επέτειο του ιστορικού διαγγέλματος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και πρώην προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Τάσσου Παπαδόπουλου για το Σχέδιο Ανάν.

Στις 7 Απριλίου του 2004, ο Τάσσος Παπαδόπουλος κάλεσε τον λαό να πει «ΟΧΙ» σε ένα άδικο σχέδιο, που απενοχοποιούσε και επιβράβευε την Τουρκία, που διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία και υποθήκευε το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού.

Στα λόγια του Τάσσου Παπαδόπουλου συνοψίζεται η ουσία του κυπριακού και οι αγώνες όλων όσοι ύψωσαν εθνικό ανάστημα, για να διασφαλιστεί η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού.

«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω κοινότητα, χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Η 7η Απριλίου του 2004, ήταν ένας ιστορικός σταθμός, ένας φάρος εθνικής αφύπνισης και διεκδικητικότητας, ένα σημείο αναφοράς που κρατά ζωντανή την αγωνιστική αντίσταση στα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος στάθηκε όρθιος και προασπίστηκε τα εθνικά μας συμφέροντα, αψηφώντας τις απειλές εντός και εκτός Κύπρου εκείνων που άμεσα ή έμμεσα, στήριζαν και αποδέχονταν τις απαράδεκτες τουρκικές μεθοδεύσεις.

«Δεν μας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα, δεν μας τρομάζουν απειλές, δεν μας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας. Για εμάς εξακολουθούν να έχουν νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου τον οποίο αγωνιζόμαστε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη».

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά τις παρακαταθήκες του Τάσσου Παπαδόπουλου, που καθοδηγούν τα βήματα μας στον αγώνα για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας, μέσα από την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Γραφείο Τύπου

6 Απριλίου 2023

ροή ειδήσεων