200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης-Τα διδάγματα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου
Ανακοινώσεις |

Φέτος, συμπληρώνονται δυο αιώνες από την έναρξη της ελληνικής επαναστάσεως του 1821 και τα ιστορικά της διδάγματα αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον αγώνα του κυπριακού ελληνισμού.

Το 1821 υπήρξε σταθμός στην ιστορία τού νεότερου Ελληνισμού, αφού οδήγησε στη δημιουργία τού ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, ενέπνευσε στις επόμενες γενεές και εμψύχωσε τους Έλληνες σε καιρούς δοκιμασίας. Υπήρξε όμως και κορυφαίο γεγονός για τη σύγχρονη Ιστορία τής Ευρώπης, αφού έφερε αλλαγές που έχουν αντίκτυπο ως σήμερα.

Στη σκιά των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, δεν μπορούμε να τιμήσουμε με τη λαμπρότητα που της αξίζει, την εθνική επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Μπορούμε όμως να τιμήσουμε την επέτειο και τις θυσίες των ηρώων, υψώνοντας εθνικό ανάστημα στις τουρκικές μεθοδεύσεις που απειλούν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Σε μία περίοδο, στην οποία διαπιστώνουμε καθημερινά το πραγματικό πρόσωπο της τουρκικής αδιαλλαξίας σε μια περίοδο κατά την οποία η τουρκική επιθετικότητα και επεκτατικότητα κορυφώνονται προκλητικά και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, τα διδάγματα και οι αρχές της επανάστασης του 1821, μπορούν να μας καθοδηγήσουν στον δικό μας αγώνα για την απελευθέρωση της κατεχόμενης μας πατρίδας.  

Δεν μπορούμε να υποκύψουμε στον επεκτατισμό και στο άδικο.

Ως κυπριακός Ελληνισμός οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δίκαιο, τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Γραφείο Τύπου

24 Μαρτίου 2021

ροή ειδήσεων