“46 καταδίκες και ούτε μία συγγνώμη”
15 Ιούλ 2020 Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 15ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1974

Με θλίψη και οργή αναβιώνουν οι μαύρες θύμησες της προδοσίας της 15ης Ιουλίου του 1974.

Όταν η χούντα των Αθηνών και η ΕΟΚΑ Β’, υλοποίησαν το προμελετημένο πραξικόπημα κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Εθνάρχη Μακαρίου, γνωρίζοντας πολύ καλά και εκ των προτέρων τις ολέθριες συνέπειες, που μέχρι σήμερα βιώνει ο Ελληνικός Κυπριακός Λαός.    

Όταν η προδοσία χουντικών και πραξικοπηματιών, για κατάλυση της Δημοκρατίας και της Νομιμότητας, άφηνε εκτεθειμένη την Κύπρο, άνοιγε τις κερκόπορτες και διευκόλυνε τον Αττίλα που για χρόνια καραδοκούσε.

Ένα έγκλημα που βρήκε απέναντι του, τους αγωνιστές της ένοπλης Αντίστασης οι οποίοι κατά την κρίσιμη εκείνη ώρα, επέλεξαν τη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, προασπιζόμενοι τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, τον εκλελεγμένο Εθνάρχη και Πρόεδρο Μακάριο και τον κυπριακό λαό, ο οποίος για 46 χρόνια καταδικάζει την προδοσία, χωρίς να ακούσει ποτέ μία συγγνώμη από τους αυτουργούς

Ως Δημοκρατικό Κόμμα αποτίουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς της Αντίστασης και σε όλους όσοι αντιστάθηκαν στο έγκλημα της χούντας και της ΕΟΚΑ Β’. Είναι πρώτιστο καθήκον μας και ελάχιστη ανταπόδοση της ανιδιοτελούς προσφοράς τους προς την πατρίδα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα παραμένει με συνέπεια στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Δεν Ξεχνούμε την προδοσία και συνεχίζουμε ακούραστα και διεκδικητικά τον αγώνα για δικαίωση της Κύπρου και του λαού της.

Γραφείο Τύπου

15 Ιουλίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media