Ως Δημοκρατικό Κόμμα τιμούμε τη μνήμη του ήρωα της αντίστασης και της δημοκρατίας, Ανδρέα Αρμεύτη, ο οποίος σαν σήμερα πριν από 49 χρόνια, δολοφονήθηκε από την ΕΟΚΑ’Β.
Από τα μαθητικά του χρόνια, ο Ανδρέας Αρμεύτης αφιερώθηκε στον αγώνα κατά της τουρκοανταρσίας, υπερασπιζόμενος την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ως φοιτητής στην Θεσσαλονίκη, ανέπτυξε αντιχουντική δράση και αρνούμενος να συμμορφωθεί με την απόφαση της χούντας να διορίσει Συμβούλιο Κυπρίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης χωρίς εκλογές, προχώρησε μαζί με άλλους συμφοιτητές του στην ίδρυση της φοιτητικής παράταξης «Αναγέννηση».
Επιστρέφοντας στην Κύπρο δραστηριοποιήθηκε ανάμεσα στους νέους επιστήμονες και στην Παναγροτική Ένωση Κύπρου (ΠΕΚ), της οποίας αναδείχθηκε Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού. Συνέχισε να μετέχει ενεργά στη δημόσια ζωή, προασπιζόμενος τη Δημοκρατία, αρθρογραφώντας και εκφωνώντας ομιλίες για την καταστροφική και προδοτική δράση της ΕΟΚΑ Β’.
Με την Κύπρο μας ακόμη ημικατεχόμενη και τις πληγές από την προδοσία ακόμη ανοιχτές, η θυσία του ήρωα της αντίστασης, Ανδρέα Αρμεύτη, αποτελεί φάρο αγωνιστικότητας και φιλοπατρίας.
Γραφείο Τύπου
16 Ιουνίου 2023