Ά. Αντωνιάδης: Εξαιρετικής σημασίας για την Κύπρο, η ευρωπαϊκή συμφωνία για μηχανισμό αλληλεγγύης στο μεταναστευτικό
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΘΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Η επίτευξη συμφωνίας στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό, είναι εξαιρετικής σημασίας ιδιαίτερα για την Κυπριακή Δημοκρατία και άλλες χώρες-μέλη πρώτης υποδοχής που αντιμετωπίζουν έντονες και δυσανάλογες με τις δυνατότητες τους, μεταναστευτικές ροές.

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εξέλιξη και επικροτεί τις ενέργειες του Υπουργού Εσωτερικών. Μετά απο πολλά χρόνια προσπαθειών, καταφέραμε αυτή τη φορά, με εποικοδομητικές συμμαχίες εντός ΕΕ, να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας για την ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού αλληλεγγύης ώστε η κατανομή μεταξύ των κρατών-μελών να ρυθμίζεται πιο δίκαια.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που ενισχύει την πορεία εφαρμογής της ολοκληρωμένης στρατηγικής της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Σ’ αυτή την πορεία, καθότι απομένουν ακόμη να γίνουν αρκετά τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, το Δημοκρατικό Κόμμα θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες και ενέργειες της κυβέρνησης.

Γραφείο Τύπου

9 Ιουνίου 2023

ροή ειδήσεων