ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
10 Απρ 2017 Ανακοινώσεις

Αυτή τη φορά ο κ. Αναστασιάδης κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Μία ημέρα πριν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, μετά την αποδοχή του εκβιασμού του κ. Ακκιντζί, πολίτες και κόμματα δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση για τη διαδικασία και το περιεχόμενο τους.

Είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επιλέξει τη μυστική διπλωματία. Είναι γνωστό ότι συνειδητά ακυρώνει το ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου. Είναι όμως ακραία και επικίνδυνη υπερβολή να προχωρά σε νέο κύκλο συνομιλιών, αφού η στρατηγική του έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες περί δήθεν γεφυρωτικού ρόλου του κ. Αιντα,  χωρίς να συγκαλέσει πρώτα το Εθνικό Συμβούλιο.

Πολύ περισσότερο, όταν έχουν παρέλθει δύο μήνες από την ημέρα, που ο κ. Αναστασιάδης  ζήτησε να από τα κόμματα να του στείλουν προτάσεις για τη χάραξη νέας στρατηγικής στο κυπριακό, οι οποίες δεσμεύτηκε ότι θα συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, ανταποκρινόμενο στην επιστολή του κ. Αναστασιάδη, κατέθεσε τότε ολοκληρωμένη  πρόταση νέας στρατηγικής και  διαπιστώνει με λύπη ότι και αυτή η δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας ακολούθησε την τύχη άλλων δεσμεύσεων του: Δεν τηρήθηκε ποτέ.

Διερωτόμαστε πραγματικά:

  • Έχει διδαχτεί ο κ. Αναστασιάδης από τα λάθη που έκανε μέχρι σήμερα;
  • Υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της τουρκικής αδιαλλαξίας;
  • Έχει προσδιοριστεί διαφορετική τακτική σε σχέση με τα θέματα που θα συζητηθούν, ώστε να μην επαναληφθεί το αδιέξοδο της προηγούμενης φάσης;

 

Ελπίζουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να αντιληφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι ακολουθώντας την ίδια τακτική και στρατηγική, δεν μπορεί να αναμένει διαφορετικά αποτελέσματα.

 

Γραφείο Τύπου
28 Μαρτίου 2017

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media