«Αύξηση των συντάξεων και κατάργηση του πέναλτι του 12%»
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΦΟΥ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗ

Κατά την χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας είχα την ευκαιρία να καυτηριάσω την απροθυμία της εκτελεστικής εξουσίας να μελετήσει και να διορθώσει τις αδικίες και στρεβλώσεις που παρατηρούνται λόγω της εφαρμογής της αναλογιστικής μείωσης (πέναλτι) του 12% σε περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης. Επεσήμανα επίσης την απροθυμία να συζητήσει και να αντιμετωπίσει την ανάγκη αύξησης των χαμηλών συντάξεων.

Όσον αφορά το θέμα της αύξησης των χαμηλών συντάξεων σημειώνω ότι με παρέμβαση του ΔΗΚΟ  κατά την συζήτηση των προϋπολογισμών του κράτους για τα έτη 2019 και 2020 πετύχαμε αυξήσεις κατά €100 /μήνα.  Υπενθυμίζω ότι πάγια θέση του ΔΗΚΟ είναι όπως υπάρξει διπλασιασμός των χαμηλών συντάξεων για διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του συνόλου των συμπολιτών μας.

Κατά τη χθεσινή συνεδρία από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του Υπουργείου Εργασίας διεφάνη ότι πρόθεση της εκτελεστικής εξουσίας είναι η αποφυγή ξεκάθαρης τοποθέτησης με πρόφαση ότι αναμένονται τα πορίσματα σχετικών μελετών οι οποίες, σύμφωνα με προηγούμενες διαβεβαιώσεις θα ήταν έτοιμες από τον περασμένο Ιανουάριο.

Για ξεκαθάρισμα του τοπίου και των πραγματικών προθέσεων της Κυβέρνησης για τα δύο αυτά προβλήματα τα οποία επηρεάζουν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ζήτησα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εργασίας όπως καλέσει ενώπιον της επιτροπής σε επόμενη συνεδρία,  την Υπουργό Εργασίας.

Γραφείο Τύπου

22 Ιουλίου 2020

ροή ειδήσεων