Ακόμα χειρότερο από την εξάπλωση της διαφθοράς είναι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ ότι την έχει καταπολεμήσει
06 Μαρ 2020 Ανακοινώσεις

Ακόμη χειρότερο πρόβλημα από την εξάπλωση της διαφθοράς στην Κύπρο, είναι να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Αναστασιάδη και το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ, ότι την έχουν καταπολεμήσει.

Ανάλογες δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ, συνιστούν πρόκληση και κοροϊδία και αναδεικνύουν την επικίνδυνη ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν αυτή τη μάστιγα που διαβρώνει την Κύπρο, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά.

Ο ρόλος και ο στόχος μιας κυβέρνησης πρέπει να είναι η μηδενική ανοχή στη διαφθορά και η θεσμοθέτηση διαδικασιών και κανόνων που διασφαλίζουν την αποτροπή της.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει στη θέσπιση αυτών των κανόνων,  όχι μόνο εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής αλλά έχει χάσει και την αίσθηση της πραγματικότητας, όπως αποδεικνύεται από τις πρόσφατες δηλώσεις.

Μεμονωμένα θετικά σχόλια σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα, όπως είναι η προσπάθεια καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος, δεν μπορούν να αποτελούν αιτία πανηγυρισμού, από τη στιγμή που για το ίδιο θέμα η Κύπρος έχει λάβει προειδοποιητική επιστολή από την Ε.Ε. για μη συμμόρφωση με τη σχετική οδηγία.

Αντίθετα, τέτοιες επισημάνσεις θα έπρεπε να αποτελούν αφορμή, για επιτάχυνση διαδικασιών λήψης μέτρων, που έχουν ήδη καθυστερήσει, προκειμένου η διαφθορά να εξαλειφθεί στον τόπο μας.

Γραφείο Τύπου  – 06 Μαρτίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media