«Ακόμη πιο μακριά από τον στόχο των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, μας οδηγεί η αναποτελεσματική διπλωματία του Πρόεδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ»
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

Ακόμη πιο μακριά από τον στόχο της επιβολής κυρώσεων από την Ε.Ε. στην Τουρκία για τις επιθετικές, επεκτατικές και παράνομες ενέργειες της στην Κύπρο και την ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο, μας οδήγησε η αναποτελεσματική και εκ του αποτελέσματος μη διεκδικητική διπλωματία του κ. Αναστασιάδη και της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ.

Η προσέγγιση της ΕΕ προς την Άκυρα καθίσταται ακόμη πιο προβληματική, με το προσχέδιο συμπερασμάτων όπως αυτό έχει δημοσιοποιηθεί από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από τις κυρώσεις, πήγαμε στα κίνητρα και από τα αντικίνητρα στα «δώρα» και την επιβράβευση. Οι τουρκικές μεθοδεύσεις για την μετάθεση της Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό υλοποιήθηκαν, γεγονός που αποδυναμώνει περαιτέρω τη θέση της δικής μας πλευράς.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνουμε ότι η Τουρκία, μόνο εάν αναγκαστεί, μόνο εάν έχει να αντιμετωπίσει σοβαρό πολιτικό και οικονομικό κόστος, θα κάνει ένα βήμα πίσω.

Και από την πλευρά μας, μόνο με μια διεκδικητική πολιτική και μέσα από την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, μπορούμε να  εξυπηρετήσουμε επιτυχώς τα εθνικά μας συμφέροντα.

Για τη μη λύση του κυπριακού ευθύνεται αποκλειστικά η Τουρκία.

Για την δυσμενή όμως θέση που βρίσκεται σήμερα η ελληνοκυπριακή πλευρά ευθύνεται η αποτυχημένη πολιτική και η αναποτελεσματική διπλωματία του Προέδρου Αναστασιάδη και αυτών που υποστηρίζουν την πολιτική του.

Γραφείο Τύπου

24 Μαρτίου 2021

ροή ειδήσεων