«Αναγκαιότητα η εξέταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι διορίσιμοι εκπαιδευτικοί και αποκατάσταση των στρεβλώσεων για όλες τις κατηγορίες εκπαιδευτικών »
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,  ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Τα προβλήματα που παρουσιάζει το νέο σύστημα διορισμών στην Δημόσια Εκπαίδευση τέθηκε σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ύστερα και από δικό μας αίτημα.

Είναι γεγονός ότι από την μέρα εφαρμογής του θεσμού έχουν παρουσιαστεί διάφορα ζητήματα, και ειδικότερα ο κίνδυνος για αυτή την κατηγορία εκπαιδευτικών να χάσουν την δουλειά τους, με την πάροδο των δυο χρόνων, που διαρκεί η σύμβαση τους και την μετατόπιση τους στον κατάλογο με την διεξαγωγή των νέων εξετάσεων.

Αυτό που επιχειρήσαμε εμείς σήμερα με την εγγραφή και συζήτηση του θέματος, είναι να εξευρεθεί τρόπος, χωρίς να επηρεάζεται οποιαδήποτε άλλη κατηγορία εκπαιδευτικών , να αποκαταστήσουμε την στρέβλωση που αφορά τους διορίσιμους εκπαιδευτικούς.

Είναι πραγματικά δυσάρεστο για ένα άνθρωπο, που πετυχαίνει στις εξετάσεις, παρακολουθεί το πρόγραμμα προ υπηρεσιακής κατάρτισης και εισέρχεται στην εκπαίδευση, εγκαταλείποντας πιθανότατα μια άλλη εργασία για να υπηρετήσει την Δημόσια Παιδεία, να κινδυνεύει να βρεθεί στην ανεργία μετά από δυο χρόνια, χωρίς ουσιαστικά να αξιοποιείται από το κράτος η εμπειρία που αποκόμισε .

Παράλληλα , αναπτύχθηκε διάλογος αναφορικά με τα προβλήματα που απασχολούν ευρύτερα τους εκπαιδευτικούς, και ειδικότερα τους αντικαταστάτες και τους συμβασιούχους. Έχουμε καλέσει ξανά το Υπουργείο Παιδείας και την Εκπαιδευτική Υπηρεσία να εξεύρουν τρόπους αποκατάστασης των αδικιών και να δημιουργήσουμε από κοινού το νομικό υπόβαθρο, που να διασφαλίζει την αντικειμενικότητα.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα έχουμε καταθέσει εδώ και πάρα πολύ καιρό συγκεκριμένη Πρόταση Νόμου, η οποία θεωρούμε ότι επιλύει όλα αυτά τα ζητήματα και αναμένουμε να τεθεί εκ νέου για συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Γραφείο Τύπου

22 Ιουλίου 2020

ροή ειδήσεων