Ανακοίνωση Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΔΗΚΟ
Ανακοινώσεις |

Σε συνέχεια της σημερινής κοινής συνεδρίας των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, το ΔΗΚΟ τονίζει ότι δεν πρέπει να αναλωθούμε σε γενικές, αόριστες και μακροχρόνιες συζητήσεις.

Αναγνωρίζοντας για ακόμη μια φορά τις υπεράνθρωπες  προσπάθειες όλων όσων βοήθησαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, καλούμε την Κυβέρνηση να διορίσει άμεσα ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή με συγκεκριμένους όρους εντολής και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και  η οποία να επικεντρωθεί στα κενά και παραλήψεις που έχουν παρατηρηθεί αλλά και σε εισηγήσεις για διόρθωση των κενών και των κακώς εχόντων σε όλα τα επίπεδα με συγκεκριμένες δράσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΔΗΚΟ από τις 21 Ιουνίου με επιστολή μας προς την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών ζητήσαμε εγγραφή ως κατεπείγον  για συζήτηση στη εν λόγω Κοινοβουλευτική Επιτροπή, θέμα που αφορά την άμεση προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης το οποίο διαθέτει κονδύλια προς άμεση εκταμίευση προς αποκατάσταση των ζημιών από φυσικές καταστροφές όσο και για την χρηματοδότηση θετικών δράσεων προς αποφυγή επανάληψης λαθών του παρελθόντος.

Τη θέση αυτή τη διατυπώσαμε δημόσια στην προσπάθεια μας να συμβάλουμε στην εξασφάλιση της βοήθειας που μπορούμε και δικαιούμαστε να λάβουμε.

Μέχρι σήμερα καμιά ανταπόκριση δεν είχαμε.

Καλούμε την Κυβέρνηση,  τα αρμόδια Υπουργεία και όλους τους αρμόδιους φορείς όπως άμεσα εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα αυτή που μας παρέχεται ως Κράτος Μέλος της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Μέχρι σήμερα ποσό 3,2 δις ευρώ έχει παραχωρηθεί σε 23 χώρες Μέλη που έχουν αποταθεί σε αυτό.

 

Γραφείο Τύπου

30 Ιουνίου 2016

 

 

 

ροή ειδήσεων