ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ
21 Απρ 2016 Ανακοινώσεις

Σαράντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται από την αποφράδα ημέρα, που μια χούφτα ξενοκίνητων πρακτόρων κατέλυσε τη δημοκρατία στην κοιτίδα της, την Ελλάδα, γράφοντας μία από τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας του Ελληνισμού.

Οι άφρονες συνταγματάρχες έβαλαν την Ελλάδα στο γύψο, καταπίεσαν, εξεδίωξαν και δολοφόνησαν Έλληνες πατριώτες και όπως ήταν εντεταλμένοι, οδήγησαν την Κύπρο στην καταστροφή με το πραξικόπημα κατά του Εθνάρχη Μακαρίου, που αποτέλεσε την αφορμή για την τουρκική εισβολή.

Η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Κυπριακός Ελληνισμός ζουν ακόμα τις τραγικές συνέπειες των προδοτικών πράξεων των χουντικών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, τιμά τη μνήμη των αγωνιστών υπέρ της δημοκρατίας και δηλώνει ότι η δημοκρατία και η ελευθερία είναι αξίες και αρετές, που πρώτοι οι Έλληνες πρέπει να διαφυλάσσουν.

Η δημοκρατία και η ελευθερία πρέπει να είναι απαραιτήτως τα χαρακτηριστικά της λύσης του κυπριακού προβλήματος και αυτό αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής του Δημοκρατικού Κόμματος.

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media