Ανακοίνωση ΔΗΚΟ Λεμεσού – Σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση στη Φασούλα
Ανακοινώσεις |

Παρακολουθούμε εδώ και μέρες τα δημοσιεύματα και τις εξελίξεις σχετικά με την έρευνα που διεξάγει ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας για την ανανέωση της συμφωνίας του Δήμου Λεμεσού με συγκεκριμένο εργολάβο για διαχείριση του χώρου αδρανών υλικών στη Φασούλα.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θα αναμένουμε και τις απαντήσεις του Δημάρχου Λεμεσού κυρίου Νικολαΐδη, προτού τοποθετηθούμε για την ουσία του θέματος. Η σχετική προθεσμία, για απάντηση προς τον Γενικό Ελεγκτή, έχει άλλωστε παρέλθει.

Προκύπτουν όμως σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση από τον Γενικό Ελεγκτή.

  1. Γιατί ο Δήμαρχος απέκρυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή; Ούτε ενημέρωσε, ούτε κοινοποίησε την επιστολή στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
  2. Γιατί αποσιώπησε και απέκρυψε από τους Δημότες το γεγονός ότι ο Γενικός Ελεγκτής διερευνά με επιστολή του το θέμα της Φασούλας, μέχρι που αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ύπαρξη της, αφού δημοσιεύτηκε σε σειρά Μέσων Ενημέρωσης;

Ως Δημοκρατικό Κόμμα υποστηρίζουμε διαχρονικά την διαφάνεια, και οφείλουμε να σημειώσουμε ότι τέτοιες νοοτροπίες ανήκουν στο παρελθόν και καμία σχέση δεν έχουν με τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Αναμένουμε τις απαντήσεις του κυρίου Δημάρχου.

Γραφείο Τύπου

28 Μαΐου 2024

ροή ειδήσεων