ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 49 ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Ανακοινώσεις |

Με την ευκαιρία της 49ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Δημοκρατικό Κόμμα, τιμά όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η δράση της χούντας και του φασισμού, άφησε σκοτεινές κηλίδες στην ιστορία, οι οποίες πρέπει να μας θυμίζουν όλα όσα δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθούν.

Η αντίσταση του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, ήταν η ηρωική κορύφωση της αντιδικτατορικής κινητοποίησης, που πρέπει να καθοδηγεί τους αγώνες μας για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την αξιοπρεπή ζωή με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε πολίτη.

Η σύγχρονη πολιτεία οφείλει να επικαιροποιήσει τα συμπεράσματα του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, που ήταν η κορύφωση της αντιστασιακής κινητοποίησης.

Σχεδόν μισό αιώνα μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στέλνουμε το μήνυμα της ευθύνης αλλά και της διαρκούς επαγρύπνησης για την προάσπιση των ύψιστων αγαθών της ζωής.

Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αποτελεί ιστορικό μας καθήκον, το οποίο επιτάσσουν οι αγώνες όσων ξεσηκώθηκαν τότε για “ψωμί-παιδεία-ελευθερία”.

Τα διδάγματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελούν φωτοδότες που εμπνέουν τους σύγχρονους αγώνες, κάθε φορά που καλούμαστε να προασπιστούμε τη δημοκρατία, την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Γραφείο Τύπου

16 Νοεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων