Ανακοίνωση για την υπόθεση των καταγγελιών της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών εναντίον ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει το διορισμό ειδικού ποινικού ανακριτή αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας και τις σοβαρές καταγγελίες στις οποίες προέβη η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών και Ανώτερη Λειτουργός των Φυλακών.

Την ίδια ώρα το ΔΗΚΟ εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παραδέχτηκε σήμερα ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνώριζαν για αυτές τις καταγγελίες, ήταν ενήμεροι πριν από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Σημειώνεται δε, πως η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ήταν να δηλώσει ολοκληρωτική άγνοια και αναγκάστηκε να προχωρήσει στη σημερινή της παραδοχή, μόνο μετά από την πίεση συγκεκριμένων ΜΜΕ.

Επίσης, προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι, ενώ η επίσημη καταγγελία έγινε χθες και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει ποινική έρευνα, ο υπό διερεύνηση Ανώτερος Αξιωματικός της Αστυνομίας δεν έχει, μέχρι στιγμής, τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Γραφείο Τύπου

21 Ιουνίου 2022

ροή ειδήσεων