Ανακοίνωση για το θάνατο της Μιμής Κυπριανού
Ανακοινώσεις |

Με βαθιά θλίψη  πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Μιμής Κυπριανού, συζύγου και συντρόφου ζωής του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού, ιδρυτή του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Μιμή Κυπριανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βέροια και σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Λονδίνο όπου γνώρισε τον μετέπειτα πρόεδρο του ΔΗΚΟ και της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού, και τον ακολούθησε στην Κύπρο.

Όλα τα χρόνια της ενασχόλησης του συζύγου της με τα κοινά υπήρξε συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης του. Πορεύθηκε αθόρυβα και  σεμνά κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους.

 Ως η πρώτη σύζυγος προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, άφησε το δικό της στίγμα και σίγουρα κόσμησε τον θεσμό της Πρώτης Κυρίας.

Διακρινόταν για  την φιλοπατρία, την καλοσύνη την φιλανθρωπία και την απλότητα της.

Αγάπησε βαθιά την Κύπρο και τον λαό της αλλά και η Κύπρος της ανταπέδωσε την αγάπη αφού σε όλη την ζωή της έχαιρε καθολικής εκτίμησης και σεβασμού.

Στα παιδιά της Αχιλλέα, Μάρκο και Μαίρη καθώς και στις αγαπημένες της εγγονές απευθύνουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου, της ηγεσίας και των υποστηρικτών του Δημοκρατικού Κόμματος και ευχόμαστε να βρουν παρηγοριά στην γνώση ότι ευτύχησαν να ζήσουν μια τέτοια μάνα και γιαγιά.

Αιώνια και άσβεστη θα είναι η μνήμη της στις καρδιές μας.

Γραφείο Τύπου

22 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων