ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου και την εγκληματική δράση της χουντικής δικτατορίας των επίορκων αξιωματικών του 1967.

Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια εποχή που διαπιστώνουμε, δυστυχώς, σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια άνοδο των θλιβερών νοσταλγών του φασισμού, οφείλουμε να επαγρυπνούμε και να θυμόμαστε σε ποια φρικτά εγκλήματα οδηγούν οι νοοτροπίες του ολοκληρωτισμού και η επιμόλυνση των δημοκρατικών θεσμών.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, πιστό στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης και με υψηλό το αίσθημα της ιστορικής ευθύνης, στέλνουμε το μήνυμα της αντίστασης.

Οφείλουμε να υπενθυμίζουμε ότι οι χουντικοί έγραψαν με αίμα την πιο μελανή σελίδα στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού, βύθισαν την Ελλάδα στο σκοτάδι για 7 χρόνια και συνωμότησαν κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας με αποτέλεσμα το 1974 να διαπράξουν με την ΕΟΚΑ Β’, το έγκλημα του πραξικοπήματος.

Η χούντα έπεσε. Όμως, η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Κυπριακός Ελληνισμός αντιμετωπίζουν ακόμα τις τραγικές συνέπειες των προδοτικών πράξεων των χουντικών.

Με ακλόνητη την πίστη στους δίκαιους αγώνες μας, χωρίς παλινδρομήσεις και υποχωρητικότητα, τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν κατά της χούντας και το λαό μας που μέχρι σήμερα, υποφέρει από τις συνέπειες της προδοσίας και του φασισμού.

Γραφείο Τύπου

20 Απριλίου 2022

ροή ειδήσεων