ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967
Ανακοινώσεις |

Με τον πλέον έντονο τρόπο, ως Δημοκρατικό Κόμμα, καταδικάσουμε την μαύρη επετείου της 21ης Απριλίου του 1967.

Από μόνη της η καταδίκη της προδοσίας και των φρικτών εγκλημάτων της χουντικής δικτατορίας δεν είναι αρκετή. Δυστυχώς, σήμερα, 54 χρόνια μετά, οι νοσταλγοί του φασισμού προσπαθούν με κάθε τρόπο να μολύνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Και είναι γι’ αυτό που πέραν της καταδίκης, οφείλουμε, με υψηλό το αίσθημα της ιστορικής ευθύνης και στη βάση δημοκρατικών αρχών και αξιών, να αντισταθούμε.

Οφείλουμε να υπενθυμίζουμε ότι οι χουντικοί έγραψαν με αίμα την πιο μελανή σελίδα στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού, βύθισαν την Ελλάδα στο σκοτάδι για 7 χρόνια και συνωμότησαν κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας με αποτέλεσμα το 1974 να διαπράξουν με την ΕΟΚΑ Β’ το έγκλημα του πραξικοπήματος.

Η χούντα έπεσε. Όμως, η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Κυπριακός Ελληνισμός αντιμετωπίζουν ακόμα τις τραγικές συνέπειες των προδοτικών πράξεων των χουντικών.

Σήμερα εμείς στο Δημοκρατικό Κόμμα, συνεχίζουμε τον αγώνα, με ακόμη πιο ισχυρή αντίσταση σε εκείνες τις φωνές που τα τελευταία χρόνια καλλιεργούν ένα κλίμα ηττοπάθειας, που μιλούν για νέους ρεαλισμούς, που δεν διεκδικούν και που παραπέμπουν σε εθελούσια υποδούλωση.

Με ακλόνητη την πίστη στους δίκαιους αγώνες μας, χωρίς παλινδρομήσεις και υποχωρητικότητα, τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν κατά της χούντας και το λαό μας που πληρώνει μέχρι σήμερα τις συνέπειες της προδοσίας και του φασισμού.

Γραφείο Τύπου

21 Απριλίου 2021

ροή ειδήσεων