Ανακοίνωση με την ευκαιρία της μαύρης επετείου της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής
Ανακοινώσεις |

Με την ευκαιρία της μαύρης επετείου της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει για ακόμη μια φορά την τουρκική κατοχή και τις πάγιες απαράδεκτες τουρκικές επιδιώξεις.

Πριν από 48 χρόνια, στις 14 Αυγούστου του 1974, η Τουρκία παραβίασε τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και αντίθετα με κάθε κανόνα της διεθνούς νομιμότητας, εξαπέλυσε τον δεύτερο Αττίλα, θέτοντας υπό παράνομη στρατιωτική κατοχή πέραν του 36% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από τότε μέχρι και σήμερα, το έγκλημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού της, συνεχίζεται με την Τουρκία να επιχειρεί νέα τετελεσμένα. Τη βάρβαρη τουρκική εισβολή διαδέχθηκαν η κατοχή, ο εποικισμός, η παράνομη και μονομερής ανακήρυξη του ψευδοκράτους, οι παραβιάσεις της ΑΟΖ της ΚΔ, οι επεκτατικές ενέργειες στην περίκλειστη Αμμόχωστο και η ωμή προώθηση της απαράδεκτης λύσης δύο κρατών.

Οι εχθρικές επιδιώξεις της Τουρκίας παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.

Η Τουρκία ήταν και εξακολουθεί να είναι μια χώρα επιθετική, επεκτατική και παντελώς αναξιόπιστη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο χρόνο να αποδυναμώσει τις αντιστάσεις μας έναντι των τουρκικών μεθοδεύσεων.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη διολίσθηση και την αποξένωση από τη νομιμότητα, το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Σ.Α. του ΟΗΕ.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε να αντικρούουμε την τουρκική προπαγάνδα, να κρατούμε ζωντανή την ιστορική αλήθεια, να προασπιζόμαστε την Κυπριακή Δημοκρατία και να κρατούμε άσβεστη τη φλόγα του αγώνα για την απελευθέρωση και την επανένωση.

Γραφείο Τύπου

13 Aυγούστου 2022

ροή ειδήσεων