ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΟΔΗΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Ανακοινώσεις |

Η ΓΟΔΗΚ σήμερα τιμά τις γυναίκες.

Τιμά τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών για διεκδίκηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τις συγχαίρει γιατί πάλεψαν με όλα τα μέσα, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους, υπερπηδώντας πολλά εμπόδια στις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους χωρίς ποτέ να μειώνουν τον δυναμισμό και την ένταση των αγώνων τους.

Υποκλίνεται με ιδιαίτερο θαυμασμό στη γυναίκα της Κύπρου, που κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες τόσο με τα γεγονότα του 1974 όσο και με την οικονομική κρίση του 2013 που ως σήμερα βιώνει, αναλαμβάνει με πολλαπλούς τρόπους να δίνει καθημερινές μάχες τόσο για την οικογένεια όσο και την αγορά εργασίας. Προσφέρει χωρίς ανταλλάγματα στα παιδιά, στο σύζυγο, στους πάσχοντες συνανθρώπους στη συνέχιση των αρχών και αξιών, των παραδόσεων ηθών και εθίμων του τόπου μας.

Η γυναίκα χρειάζεται στήριξη με μέτρα συνύπαρξης οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Δημιουργία νηπιοκομικών και βρεφικών σταθμών κοντά στους χώρους εργασίας, καθώς επίσης κέντρα φύλαξης ηλικιωμένων ατόμων έτσι ώστε να μπορεί να αποδώσει στον μέγιστο βαθμό.

Στόχος μας η στήριξη και η βελτίωση των νομοθεσιών και η εναρμόνιση τους, με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να ακολουθούμε πιστά τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Στρατηγικές, που στόχο έχουν να συμπαρασταθούν στο δύσκολο και πολύπλευρο έργο του γυναικείου φύλου.

Η ΓΟΔΗΚ διαχρονικά θέτει ως προτεραιότητα στους στόχους της, την συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής της Κύπριας γυναίκας, σε όποια κοινωνική βαθμίδα και αν ανήκει, καθώς και την εξάλειψη κάθε είδους βίας που μπορεί να δέχεται.

Για την ΓΟΔΗΚ η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σφραγίζει τα όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα και θέτει περαιτέρω στόχους για νέους αγώνες.

ροή ειδήσεων