ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Ανακοινώσεις |

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής και, μεταξύ άλλων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:

1. Χαιρετίζει τη σημερινή, κοινή ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος, της ΕΔΕΚ και της ΔΗΠΑ για το θέμα της διαχείρισης των ΜΕΔ και για την αναβάθμιση και διεύρυνση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του Χρηματο-οικονομικού Επιτρόπου.

2. Χαιρετίζει, επίσης, τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, για το ίδιο θέμα.

3. Στηρίζει την αναβολή της ψήφισης του Νομοσχεδίου περί Δικαστηρίων, σεβόμενο την άποψη άλλων κομμάτων για ανάγκη περαιτέρω συζήτησης. Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η αναβολή, το Δημοκρατικό Κόμμα θα το υπερψηφίσει.

4. Στηρίζει την αναβολή της ψήφισης της Πρότασης Νόμου του ΑΚΕΛ, του ΕΛΑΜ, των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, της ΕΔΕΚ, της ΔΗΠΑ και των τριών βουλευτών του. Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η αναβολή, το Δημοκρατικό Κόμμα θα την καταψηφίσει.

5. Κρίνει ότι η συμμετοχή των τριών βουλευτών του, της ΕΔΕΚ και της ΔΗΠΑ στην εν λόγω Πρόταση Νόμου μαζί με το ΑΚΕΛ, το ΕΛΑΜ και τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, έχει συμβάλει καθοριστικά στην εκπόνηση του σχετικού με το θέμα «πακέτου μέτρων», που έχει ήδη εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση και στη επίδειξη πολιτικής βούλησης για συνεργασία και συνεννόηση με τη Βουλή, για ολιστική αντιμετώπιση του θέματος.

Γραφείο Τύπου

12 Ιουλίου 2023

ροή ειδήσεων