ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 1ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ 1955-59
Ανακοινώσεις |

Η ανανέωση της ιστορικής μνήμης της έναρξης του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ του 1955-59,  της  1ης Απριλίου είναι απαραίτητη για να μας υπενθυμίζει ότι οι μάχες και οι θυσίες των ακατάβλητων ηρώων και αγωνιστών της ΕΟΚΑ, μας έχουν κληροδοτήσει ό,τι πιο ισχυρό έχουμε σήμερα,  την ασπίδα θωράκισης του ελληνισμού της Κύπρου: την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αυτή την Κυπριακή Δημοκρατία είναι που οφείλουμε να προστατεύσουμε, έναντι των ανίερων μεθοδεύσεων της Τουρκίας η οποία επιχειρεί τη διάλυση της.

Σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή στη οποία βρίσκεται το κυπριακό, ενόψει της Πενταμερούς Διάσκεψης και με την Τουρκία να προωθεί απροκάλυπτα τη διχοτόμηση και τη λύση δυο κρατών, ας αντλήσουμε δύναμη από τη δύναμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και ας αντλήσουμε τα διδάγματα που μας κληροδότησαν: διεκδικητικότητα, αντίσταση, αγωνιστικότητα και αγνό πατριωτισμό.

Το οφείλουμε στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που απέδειξαν ότι ουδεμία επιβουλή, ουδεμία καταπίεση μπορεί να αντέξει και να σταθεί εμπόδιο, στους γνήσιους και καθαρούς αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια. Που απέδειξαν ότι ακόμη και οι σκληρότερες δοκιμασίες δεν λύγισαν το εθνικό τους ανάστημα.

Σήμερα έχουμε στα δικά μας χέρια αυτή τη σκυτάλη και τιμούμε έμπρακτα τις θυσίες τους, συνεχίζοντας τον αγώνα για απελευθέρωση και διασφαλίζοντας την προάσπιση και τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις μελλοντικές γενιές του κυπριακού ελληνισμού.

Γραφείο Τύπου

31 Μαρτίου 2021

ροή ειδήσεων