Ανακοίνωση του Βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Πανίκου Λεωνίδου, για το επίδομα ενοικίου σε δικαιούχους Ε.Ε.Ε.
Ανακοινώσεις |

Συζητήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, το αυτεπάγγελτο θέμα που έχω εγγράψει σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την μη ανανέωση ενοικιαστηρίου εγγράφου, με αποτέλεσμα την αποκοπή του επιδόματος ενοικίου σε δικαιούχους Ε.Ε.Ε.

Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι σε κάποιες περιπτώσεις, εσκεμμένα, οι ιδιοκτήτες των κατοικιών που ενοικιάζουν σε δικαιούχους επιδόματος ενοικίου, δεν ανανεώνουν τη σύμβαση ενοικίασης, με αποτέλεσμα, λόγω της προϋπόθεσης για καταβολή του επιδόματος, της υποχρεωτικής κατάθεσης του ενοικιαστηρίου εγγράφου στην αρμόδια αρχή, το επίδομα να αποκόπτεται.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό ζήτημα, που είναι πλήρως συνυφασμένο με τη νέα τάξη πραγμάτων και την ακρίβεια που επηρεάζει χιλιάδες νοικοκυριά.

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι τόσο τα μέλη της Επιτροπής, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, υιοθέτησαν τους προβληματισμούς μας και εξέφρασαν την βούληση, να εξεύρουν τρόπους επίλυσης του ζητήματος, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, εντός του επόμενου διαστήματος. Μια ισορροπημένη ρύθμιση η οποία θα λαμβάνει υπόψιν τα δικαιώματα τόσο των δικαιούχων όσο και των ιδιοκτητών των υποστατικών.

Γραφείο Τύπου

3 Νοεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων