Αντί να απολογούνται, επιχειρούν φίμωση του Γενικού Ελεγκτή για να καλύψουν το σκάνδαλο και τις ευθύνες τους
Ανακοινώσεις |

Τα όσα περιλαμβάνονται σε έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας υπό τον γενικό τίτλο «Έλεγχος για την παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας σε στελέχη εταιρειών στο πλαίσιο του ΚΕΠ» (27/11/2020), είναι σκανδαλώδη και ιδιαιτέρως ανησυχητικά.

  • Κατά χάριν και κατ’ επίσπευση ύποπτες πολιτογραφήσεις
  • Ψευδείς δηλώσεις
  • Παραπλάνηση
  • Εικονικές αγοραπωλησίες ακινήτων
  • Κατάχρηση Εξουσίας

Ευρήματα που οδηγούν σε πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων αλλά και σε απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του κράτους.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να προκύπτουν ποινικά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, εγείρεται μείζον θεσμικό ζήτημα καθώς κατά την υπό αναφορά χρονική περίοδο συμμετείχαν στη λήψη των αποφάσεων, ως τότε Υπουργοί, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν ενδελεχώς και εκεί και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.

Ακόμη πιο ανησυχητικές και προκλητικές, είναι οι ενορχηστρωμένες αντιδράσεις κυβέρνησης και ΔΗΣΥ, που αντί να απαντούν επι της ουσίας προσπαθούν να φιμώσουν και να εκφοβίσουν την Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας.

Είναι προφανής η προσπάθεια τους να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες.

Καλούμε την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να σταματήσει να υπηρετεί τη διαπλοκή και να αρχίσει να υπηρετεί την κάθαρση. Πρώτο βήμα, η παραχώρηση πρόσβασης στην Ελεγκτική Υπηρεσία σε όλους τους φακέλους των πολιτογραφήσεων.

Εάν η κυβέρνηση εξακολουθεί να φοβάται τον έλεγχο, δική της η απόφαση, δική της και η ευθύνη.

Γραφείο Τύπου

28 Νοεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων