Αντιπρόεδρος ΔΗΚΟ, Μ. Δαμιανός: Προς την ορθή κατεύθυνση η πρόταση για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο για την ΑΟΖ
ΑΟΖ Διεθνές Δικαστήριο Μνημόνιο Συναντίληψης
Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ, Μιχάλη Δαμιανού για το ζήτημα της ΑΟΖ και το Μνημόνιο Συναντίληψης με την Αίγυπτο.

Η απόφαση της κυβέρνησης να υποβάλει πρόταση για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο ώστε να τεθούν υπό αμφισβήτηση οι ισχυρισμοί της Τουρκίας σε σχέση με την Κυπριακή ΑΟΖ, κινείται προς την ορθή κατεύθυνση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα είχε προτείνει από το 2017 την αξιοποίηση των διεθνών ένδικων μέσων για αντιμετώπιση των απαράδεκτων τουρκικών παραβιάσεων και ισχυρισμών για την Κυπριακή ΑΟΖ.

Έστω και τώρα, 4 χρόνια μετά, η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας προφανώς την ορθότητα αυτών των ενεργειών, προχωρεί στην υλοποίηση τους, με βάση τα όσα δημοσιεύει σήμερα 18 Οκτωβρίου 2021, η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» περί δυο εναλλακτικών προτάσεων που περιλαμβάνονται σε επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Πέραν τούτου, το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ότι η ενίσχυση των συνεργασιών και των διμερών σχέσεων της Κ.Δ. με γειτονικές χώρες πρέπει να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Είναι σε αυτό το πλαίσιο που χαιρετίζουμε την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Αιγύπτου.

Γραφείο Τύπου

18 Οκτωβρίου 2021

ροή ειδήσεων