Αντλούμε δύναμη από τον ένδοξο βίο του Εθνάρχη Μακαρίου, για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για δικαίωση και ελευθερία
Ανακοινώσεις |

Συμπληρώνονται φέτος σαρανταπέντε χρόνια από το θάνατο του Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου, πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το μεγαλείο του μένει για πάντα βαρύ και ασήκωτο καθώς αποτυπώθηκε βαθιά πάνω σ’ ολόκληρη την Κύπρο.

Ο Εθνάρχης Μακάριος σφράγισε με τον αγώνα του τα σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης μας ιστορίας.

Υπήρξε το μεγάλο εμπόδιο στα σχέδια διχοτόμησης και τουρκοποίησης της Κύπρου και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, ήταν ο στόχος του προδοτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 1974.

Το Δημοκρατικό Κόμμα μνημονεύει και τιμά τον μεγάλο ηγέτη που οδήγησε την Κύπρο μέσα από την καταπίεση της αποικιοκρατίας, στην ανεξαρτησία και ο οποίος ταύτισε τη ζωή του με τους πόθους του λαού για ελευθερία και δικαίωση.

Πορευόμαστε τα βήματα που χάραξε ο ένδοξος του βίος και αντλούμε δύναμη για να αντιμετωπίζουμε τις σύγχρονες εθνικές προκλήσεις.

Αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για μία λύση του κυπριακού η οποία θα διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του συνόλου των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις βασικές ελευθερίες και τις ευρωπαϊκές αρχές και η οποία θα διασφαλίζει ότι η Τουρκία δεν θα έχει ρόλο και λόγο στην Κύπρο.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, τα εθνικά μας δίκαια, δεν παραγράφονται.

Σε αυτό το δύσκολο και μεγάλο αγώνα, ο Εθνάρχης Μακάριος παραμένει άσβεστος φωτοδότης.

Γραφείο Τύπου

2 Aυγούστου 2021

ροή ειδήσεων