Απαιτούνται αποφασιστικά μέτρα απέναντι στην προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων στην περίκλειστη Αμμόχωστο
Ανακοινώσεις |

Δυστυχώς η διεύρυνση των επεκτατικών παράνομων ενεργειών του κατοχικού καθεστώτος στην κατεχόμενη περίκλειστη Αμμόχωστο επιβεβαιώνουν τις μεγάλες μας ανησυχίες για την προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων.

Η αποθράσυνση της Τουρκίας και η ανοχή της διεθνούς κοινότητας πρέπει να λάβουν απάντηση με αποφασιστικές πρωτοβουλίες της δικής μας πλευράς.

Η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει με τον πλέον διεκδικητικό τρόπο και σε πλήρη συντονισμό με την Αθήνα, κάθε μέσο που έχει στη διάθεση της, προκειμένου να εξαναγκαστεί η Τουρκία να σταματήσει την παράνομη, προκλητική, μονομερή και επεκτατική της πορεία και να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναφέρει εισηγήσεις του, που στόχο έχουν την πρόκληση κόστους στην Τουρκία και στο ψευδοκράτος, όπως:

  • η αναστολή, για την καλοκαιρινή περίοδο, της λειτουργίας του οδοφράγματος της Δερύνειας, το οποίο ενθαρρύνει την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περίκλειστης κατεχόμενης Αμμοχώστου και η σχετική ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

και

  • η καταγγελία τουρκικών αεροπορικών εταιρειών σε διεθνείς οργανισμούς, για την παράνομη χρήση του αεροδρομίου της Τύμπου.

Αναγνωρίζουμε ότι είναι όντως δύσκολο να επιφέρουμε κόστος στην Τουρκία και στους εγκάθετους της στα κατεχόμενα, αλλά δεν είναι αδύνατον.

Γραφείο Τύπου

20 Μαΐου 2022

ροή ειδήσεων