Απάντηση στην επίθεση του Χάρη Γεωργιάδη
Ανακοινώσεις |

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης στη σύσκεψη που έγινε στο προεδρικό με τους αρχηγούς των κομμάτων ημερ. 20/6/22 από την οποία απουσίαζε ο Χάρης Γεωργιάδης, χαιρέτισε την υπεύθυνη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ευχαρίστησε τα κόμματα για τη συνεργασία τους.

Επισήμανε πως, χάριν της υπεύθυνης στάσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προχώρησαν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις οι οποίες προβλέπονταν στο ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.  Σημείωσε πως παραμένει μόνο μια εκκρεμότητα, σε ότι αφορά τη διαχείριση πληροφοριών από ταμεία εξαγοράς δανείων.

Σημειώνεται, πως γι’ αυτά τα νομοσχέδια, το ΔΗΚΟ έχει καταθέσει συμβιβαστική πρόταση προς την Κυβέρνηση, με την οποία θεωρούμε ότι ρυθμίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα σε ικανοποιητικό βαθμό.

Στην ειδική σύσκεψη των κομμάτων για το Ταμείο Ανάκαμψης που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη στις 29/6/22 από την οποία και πάλι απουσίαζε ο Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Οικονομικών εξήρε για ακόμη μια φορά τη θετική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και συμφώνησε, όπως μας είπε σε εκείνη τη συνεδρία, σε μία από τις βασικές πτυχές της συμβιβαστικής πρότασης που είχε καταθέσει το ΔΗΚΟ και συγκεκριμένα για τη δημιουργία ειδικού Δικαστηρίου για τα ΜΕΔ.

Ακούσαμε στη συνέχεια με έκπληξη τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Χάρη Γεωργιάδη να επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταφεύγοντας, προφανώς, ο ίδιος σε «προεκλογικά παιγνίδια εις βάρος της οικονομίας».

Στον Χάρη Γεωργιάδη όμως, απαντά ο Υπουργός της Κυβέρνησης του, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Του προτείνουμε λοιπόν στο μέλλον πρώτα να συντονίζεται μαζί του, πριν να επιδίδεται σε προεκλογικούς οίστρους.  

Γραφείο Τύπου

1η Ιουλίου 2022

ροή ειδήσεων