Απάντηση στο ΑΚΕΛ – Περίεργη η εμπλοκή του ΕΛΑΜ στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ
Ανακοινώσεις |

Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, σε σχέση με το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ, ως Δημοκρατικό Κόμμα θέλουμε να επαναλάβουμε και να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

  • Με βάση το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αρμόδιοι για τη διερεύνηση ποινικών υποθέσεων είναι η αστυνομία και η Εισαγγελία και όχι ο ΠτΔ ή ο Υπουργός Δικαιοσύνης.
  • Το ΔΗΚΟ έχει ήδη αποδεχθεί την εγγραφή θέματος για την συγκεκριμένη υπόθεση – ενώ υπάρχει ήδη εγγεγραμμένο θέμα για ρύθμιση και έλεγχο των εράνων, με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας.

⁠Αναμφίβολα, τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις αποκαλύψεις στη μόνη Αββακούμ, προκαλούν σε μας όλους θλίψη, συγκλονισμό και απογοήτευση.

Δυστυχώς όμως, είναι προφανές ότι το ΑΚΕΛ επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο περιστατικό για πολιτικά οφέλη εξαπολύοντας κατά μέτωπο επίθεση κατά της εκκλησίας και κατ’ επέκταση της θρησκείας. Εκεί που συμφωνούμε με το ΑΚΕΛ είναι για τον περίεργο ρόλο του ΕΛΑΜ στην όλη υπόθεση που ασφαλώς πρέπει να διερευνηθεί.

⁠Ως Δημοκρατικό Κόμμα επιμένουμε στη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης, προκειμένου να βγουν όλα στο φως. Την ίδια ώρα όμως δηλώνουμε ευθαρσώς πως θα υπερασπιστούμε τον θεσμό της εκκλησίας και τους χιλιάδες κληρικούς που ανιδιοτελώς την υπηρετούν και προσφέρουν καθημερινά στην κοινωνία.

Γραφείο Τύπου

15 Μαρτίου 2024

ροή ειδήσεων