Απάντηση στον ΥΠΟΙΚ για το Ταμείο Ανάκαμψης
Ανακοινώσεις |

Η Κύπρος θ’ αντλήσει κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης μετά το 2023. Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Επομένως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, δεν αντιμετωπίζονται με αυτό το ταμείο, καθώς η όποια βοήθεια, θα έρθει σε 2 χρόνια και όχι τώρα που υπάρχει η άμεση ανάγκη. Αυτά μετέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ στη σχετική επιτροπή ενημέρωσης.

Επομένως οι χθεσινές αναφορές στη γραπτή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών για το ΔΗΚΟ ήταν προφανώς αποτέλεσμα λανθασμένης ενημέρωσης. Οι παρατηρήσεις και τα ερωτήματα του εκπροσώπου του ΔΗΚΟ απέναντι στις ασάφειες και στην προχειρότητα την οποία είχαμε διαπιστώσει ήταν συνεχείς.

Αυτό που επιδιώκει το ΔΗΚΟ είναι να μειωθεί το κόστος για τα νοικοκυριά και τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό άμεσα και να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών μέσα από στοχευμένη και ορθολογιστική αξιοποίηση του προγράμματος.

Όμως το ΔΗΚΟ επιμένει στην προώθηση και άλλων αποτελεσματικών μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Το ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι αρκετό.

Αν ο ΥΠΟΙΚ δεν ανασκευάσει, αυτό θα σημαίνει πως δυστυχώς, εσκεμμένα συνεχίζει να παραπληροφορεί και δείχνει πως ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση της οικονομικής κρίσης που διανύουμε και όχι για την ουσιαστική αντιμετώπιση της.

Γραφείο Τύπου

4 Μαρτίου 2021

ροή ειδήσεων