Απαράδεκτη η ενέργεια του Δημάρχου Δερύνειας να ζητήσει από τον ΟΗΕ να παρέμβει στην μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ανακοινώσεις |

Αδιανόητη, απαράδεκτη και εχθρική προς τους συντεταγμένους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι η επιστολή του Δημάρχου Δερύνειας προς την επικεφαλής της UNFICYP, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, με την οποία, στην ουσία, καλεί τον ΟΗΕ να παρέμβει στο κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να χειρίζεται εσωτερικά της ζητήματα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και τις έννομες διαδικασίες της κυπριακής πολιτείας.

Είναι δικαίωμα του Δημάρχου να διαφωνεί με την πρόταση για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορά τη Δερύνεια, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα ο Δήμαρχος ή οποιοσδήποτε άλλος να καλεί τρίτους να παρέμβουν για να μην επηρεαστεί ο δήμος του.

Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι θέμα της κυβέρνησης, της Βουλής και των άλλων εμπλεκομένων, όπως της Ένωσης Δήμων και κανενός άλλου.

Καταλαβαίνουμε ότι ο Δήμαρχος Δερύνειας θέλει να παραμείνει ανενόχλητος, για να διαδραματίζει δήθεν ρόλο στην επαφή των δύο κοινοτήτων. Αυτό μπορεί να το κάνει μέσω άλλων φορέων και όχι μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Ανεξάρτητα από τη θέση του για την κυβερνητική πρόταση για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία θα κατατεθεί κατά τη συζήτηση στη Βουλή, το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ως απαράδεκτη την επιστολή του Δημάρχου Δερύνειας.

Γραφείο Τύπου

7 Δεκεμβρίου 2019

ροή ειδήσεων