Απαράδεκτη και καταδικαστέα η νέα τουρκική πρόκληση στην Τηλλυρία
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τη νέα τουρκική πρόκληση στην περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Το επεισόδιο που προκάλεσε τουρκική ακταιωρός, ανοίγοντας πυρ εναντίον μικρού σκάφους της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας προκειμένου να αποσυρθεί από την περιοχή, είναι απαράδεκτο και εξαιρετικά σοβαρό.

Πρόκειται για ακόμη μια απόδειξη παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και δείχνει για πολλοστή φορά την επιθετικότητα και τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας η οποία με τη συμπεριφορά και τη δράση της, συνιστά απειλή για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει άμεσα, λαμβάνοντας όλα τα δέοντα μέτρα και προχωρώντας σε έντονα διαβήματα, ώστε οι παράνομες αυτές προκλήσεις να τερματιστούν.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνει ότι η μόνη οδός αναχαίτισης της τουρκικής προκλητικότητας, είναι η πρόκληση κόστους. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να σταλεί με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο προς την Ε.Ε.

Γραφείο Τύπου

16 Ιουλίου 2021

ροή ειδήσεων