Απαράδεκτο η κυβέρνηση ν’ αντιμετωπίζει σοβαρές ιατρικές εξετάσεις, από τη σκοπιά της δαπάνης και όχι της πρόληψης
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει σοβαρές ανησυχίες, για τους απαράδεκτους σχεδιασμούς, ως προς τις εξετάσεις μαστογραφίας και το τεστ Παπανικολάου, στο πλαίσιο του ΓΕΣΥ, όπως αυτοί διαφαίνονται μέσα από τον προϋπολογισμό του 2020.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, οι εγγεγραμμένες στο ΓΕΣΥ, γυναίκες θα δικαιούνται κάθε δύο χρόνια να υποβάλλονται στις συγκεκριμένες εξετάσεις, σε αντίθεση με τις θέσεις της Γυναικολογικής Εταιρείας Κύπρου, ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο.

Ένα Σύστημα Υγείας, έχει νόημα μόνο όταν καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών.  Είναι απαράδεκτο, η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει σοβαρές ιατρικές εξετάσεις, από τη σκοπιά της δαπάνης και όχι της πρόληψης.

Αυτός ο σχεδιασμός, φανερώνει την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την υγεία των πολιτών και θέτει ουσιαστικά σε άμεσο κίνδυνο τις γυναίκες, στερώντας τους την ευκαιρία της έγκαιρης διάγνωσης, που είναι σωτήρια για τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις, όχι για εξοικονόμηση, αλλά για μακροπρόθεσμη ραγδαία αύξηση των δαπανών που θα χρειαστούν για θεραπείες του καρκίνου. 

Γραφείο Τύπου

19 Νοεμβρίου 2019

ροή ειδήσεων