Χαιρετισμός της Προέδρου του S&D Iratxe García Pérez στο Πολιτικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος
Ανακοινώσεις |

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ Iratxe García Pérez ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

“Αγαπητοί φίλοι,

Εκ μέρους της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σας στέλνω τις ευχές μου για ένα επιτυχημένο Συνέδριο. Η δύναμή σας εν όψει των προεδρικών εκλογών είναι πολύ σημαντική για μια πιο προοδευτική Κύπρο και Ευρώπη.

Είμαι βέβαιη ότι το Συνέδριό σας θα δείξει για άλλη μια φορά την αφοσίωση του κόμματός σας στη δημοκρατία, την πρόοδο, την ισότητα των φύλων, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ως πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για μια καλύτερη, πιο δίκαιη και πιο πράσινη Κύπρο και Ευρώπη, καθώς και μια ενωμένη Κύπρο.

Ως σοσιαλιστές και δημοκράτες, είμαστε οι υπερασπιστές της πρώτης γραμμής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Δίκαιο, και δεν θα επιτρέψουμε να παραμένει η Κύπρος διχοτομημένη για άλλα 48 χρόνια. Με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την επανένωση και για να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες όλων των πολιτών.

Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί κρίσιμο μέρος της λύσης. Γι’ αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Χρειαζόμαστε θάρρος να εξηγήσουμε ότι εθνικές λύσεις μόνο θα μεγαλώσουν το χάσμα μεταξύ των χωρών, των περιφερειών και των ομάδων πληθυσμών.

Δυστυχώς, αυτή τη φορά το Συνέδριό σας είναι διαφορετικό: ακόμα είμαστε αντιμέτωποι με την πανδημία και τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειές της, αλλά και τις ανισότητες. Αυτή την κρίση μπορούμε να τη νικήσουμε μόνο μαζί.

Αγαπητοί φίλοι, μόνο ένα ισχυρό προοδευτικό κίνημα στην Κύπρο και την Ευρώπη θα καταστήσει δυνατή την υπεράσπιση των κοινών μας σκοπών: Δημοκρατία, οικολογικός μετασχηματισμός, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Σας εύχομαι ένα πολύ επιτυχημένο Συνέδριο και ελπίζω ότι η κατάσταση θα μας επιτρέψει να συναντηθούμε από κοντά πολύ σύντομα.

Σας ευχαριστώ πολύ”.

Γραφείο Τύπου

6 Φεβρουαρίου 2022

ροή ειδήσεων