Χαιρετίζουμε την στήριξη Ελλάδας και Κύπρου στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη
11 Σεπ 2020 Ανακοινώσεις

Η στήριξη που εξέφρασαν προς την Κύπρο και την Ελλάδα οι ηγέτες των Ευρωμεσογειακών χωρών και το περιεχόμενο της κοινής διακήρυξης για την ανάγκη τερματισμού των επιθετικών ενεργειών και παραβιάσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες της MED7 και καλούμε την κυβέρνηση όπως αξιοποιήσει στο έπακρον και στρατηγικά τις ευκαιρίες που δημιουργεί αυτή η εξέλιξη ώστε:

  • Να μετουσιωθεί σε πράξεις η αλληλεγγύη της Ε.Ε. με την επιβολή αυστηρότερων και στοχευμένων κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
  • Να θωρακίσουμε την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • Με συνέπεια και συνέχεια να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της ΚΔ με Ευρωπαϊκές και άλλες διεθνείς δυνάμεις.
  • Να πείσουμε ότι η ειρήνη και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, περνά μέσα από την στήριξη Ελλάδας και Κύπρου και όχι υποχωρώντας στις τουρκικές απειλές.

Επιπρόσθετα, η οργή που εκφράζει η Άγκυρα, αποδεικνύει ότι όταν διεκδικούμε μπορούμε να πετύχουμε πολλά, σε αντίθεση με την πολιτική των υποχωρήσεων και του «καλού παιδιού», που έχει αποτύχει.

Είναι πάγια θέση του Δημοκρατικού Κόμματος ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας, περνά μέσα από την προάσπιση της Κ.Δ. και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και μέσα από την ενδυνάμωση των σχέσεων της με τους διεθνείς παράγοντες.

Και οι εξελίξεις το επιβεβαιώνουν.

Γραφείο Τύπου

11 Σεπτεμβρίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media