Χαιρετίζουμε τη διασφάλιση της εργατικής ειρήνης στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και την υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει όλες οι πλευρές – Προς τη σωστή κατεύθυνση η παρέμβαση της κυβέρνησης
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει τη θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού, με τις δύο πλευρές ΟΚΥπΥ – Συντεχνίες κυβερνητικών ιατρών ΠΑΣΥΚΙ/ΠΑΣΥΔΥ και με τη συμμετοχή του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και η οποία είχε ως αποτέλεσμα της αναστολής της εξαγγελθείσας απεργίας στα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

Η παρέμβαση της κυβέρνησης και η υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έφεραν ένα αποτέλεσμα που διασφαλίζει την εργατική ειρήνη στα Δημόσια Νοσηλευτήρια γεγονός που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και για τη βιωσιμότητα και λειτουργικότητα του ιδίου του συστήματος υγείας.

Η κατάληξη σε μια κοινά αποδεκτή φόρμουλα και διαδικασία επίλυσης των διαφορών που έχουν προκύψει μεταξύ των δυο μερών, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη.

Γραφείο Τύπου

1η Ιουλίου 2024

ροή ειδήσεων