Χαιρετίζουμε την υπερψήφιση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης από τη Βουλή
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την υπερψήφιση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης από την Ολομέλεια της Βουλής. Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη που ενισχύει ακόμη περισσότερο την ήδη αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και πρόοδο που πέτυχε η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Η δημιουργία Υφυπουργείου που ήταν εξαγγελία της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη συνάδει πλήρως με τις θέσεις του ΔΗΚΟ για το μεταναστευτικό και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας γιατί οι εισηγήσεις μας αποδίδουν καρπούς.

Σε 1 χρόνο είχαμε:

–              Μείωση των αφίξεων 37%.

–              Μείωση αιτήσεων ασύλου 46%

–              Μείωση χρόνου εξέτασης αιτήσεων σε 3 μήνες.

Επισημαίνουμε, ταυτόχρονα, τη μεγάλη σημασία που έχει η προσήλωση στην αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος η οποία ενισχύεται καθοριστικά από τη λειτουργία του κατάλληλου θεσμικού οργάνου.

Υπενθυμίζεται ότι το μεταναστευτικό, υπό το φως και της υπερψήφισης του Υφυπουργείου, θα απασχολήσει ειδική ημερίδα που διοργανώνει η πολιτική ομάδα Ασύλου και Μετανάστευσης του Δημοκρατικού Κόμματος με κύριους ομιλητές τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 η Μαρτίου 2024, στις 6 μ.μ. στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης».

Χαιρετισμό στην ημερίδα θα απευθύνουν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών κ. Πανίκος Λεωνίδου και ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος κ. Γιώργος Σολωμού.

Γραφείο Τύπου

1η Μαρτίου 2024

ροή ειδήσεων