ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Ανακοινώσεις |

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΛΙΑ

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρία Πρόεδρε της Αλληλεγγύης

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Αγαπητοί συνυποψήφιοι

Αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Κόμματος και της Αλληλεγγύης.

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ – ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ

Είμαστε στην τελική ευθεία ακόμα μίας εκλογικής αναμετρήσεως και μαζί γιορτάζουμε και τα τεσσαρακοστά-τρίτα γενέθλια της ιδρύσεως του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ξεκινώντας από το δεύτερο και στρέφοντας τον χρόνο πίσω για όσους εργάστηκαν, για όσους μόχθησαν και για όσους υποστήριξαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα, μόνο ικανοποίηση και περηφάνια μπορεί να νιώθει κάποιος και τούτο για ένα απλό, αλλά πολύ σημαντικό λόγο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, πάντοτε ίστατο στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ασφαλώς Δίκαιος Έπαινος αρμόζει στον θεμελιωτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Εθνάρχη Μακάριο, τον συνεχιστή ΣΠΥΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, τον ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ ΤΑΣΣΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, Μη εξαιρουμένου και του σημερινού προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου μετά της λοιπής ηγεσίας.

Όμως, εξ’ ίσου δίκαιος έπαινος αρμόζει και αξίζει και σε όλες και όλους εσάς εντός και εκτός της αιθούσης, επωνύμους και ανωνύμους, που στηρίζεται αυτό τον πολιτικό χώρο που πάντοτε οι άνθρωποι του και οι ηγέτες του εργάστηκαν και εργάζονται για το κοινόν καλόν, για την πρόοδο και προκοπή του τόπου και του λαού και προπάντων είχαν και έχουν διεκδικητική πολιτική στα εθνικά μας θέματα.

Αψευδής δε μάρτυρας είναι τα χρόνια που Διακυβέρνησε το Δημοκρατικό Κόμμα. Το μαρτυρούν τα 17 χρόνια του Μακαρίου όπου οι οικονομικοί δείκτες κοίταζαν τον ουρανόν, τα 10 χρόνια της Χρυσής Δεκαετίας του Σπύρου Κυπριανού και τα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Σύνολο 32 χρόνια οικονομικής ανάπτυξης, προκοπής, ευημερίας και Εθνικής Διεκδίκησης.

Δεν θα παραλείψω να πω ότι στη διαδρομή των 43 μας χρόνων υποστήκαμεν  και ανηλεή πολεμική.

Κάποιοι επιχείρησαν την διάλυση μας, Κάποιοι δικοί μας λιποψύχησαν, Κάποιοι λιποτάκτησαν, Κάποιοι στράφηκαν εναντίον μας, Κάποιοι για χάριν των καρεκλέων έμειναν ανεξεταστέοι, απροβίβαστοι και φέρθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων αποτελούντες παράδειγμα προς αποφυγείν διά τους νεώτερους.

 Καταλήγοντας με την ιστορία του Δημοκρατικού Κόμματος, μπορώ να πω ότι όσα είναι χαραγμένα στον πυρήνα του Δημοκρατικού Κόμματος, στις ψυχές και στη διάνοια σας, οι Λέξεις Ελευθερία – Δημοκρατία – Δικαιοσύνη, ΟΥΔΕΙΣ μπόρεσε να μας τα πάρει. Εφαρμόζοντας την Αλεξανδρινή ρήση του Εθνάρχου Μακαρίου που πολύ απλά λέει «όταν πιστεύεις στο δίκαιον του αγώνος σου καμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να σε σταματήσει».

Επιστρέφοντας όμως και εις τα των ευρωεκλογών πρέπει να υπομνήσουμε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα δια των προέδρων του έθεσε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην Ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου.

Α)  1972 ο Εθνάρχης Μακάριος υπέβαλε την αίτηση δια την τελωνειακή ένωση.

Β) 1987 ο Σπύρος Κυπριανού υπέγραψε την ολοκλήρωση της τελωνειακής ενώσεως.

Γ)  ΚΑΙ ο Τάσσος Παπαδόπουλος στη Στοά Ατταλού υπέγραψε την πλήρη ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η φυσική μας κοιτίδα και εκεί επιλέξαμε να ανήκουμε.

Ασφαλώς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένας θεσμός με σημαντικό ρόλο που επηρεάζει τα συμφέροντα των πολιτών και των λαών της Ευρώπης.

Δεν είναι γένος αγγέλων η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αποτελεί ένα πεδίο αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων, συμβιβασμών και αντιπαραθέσεων.

Εμείς ως Κύπρος, έχουμε και τις πικρές μας εμπειρίες με τον τρόπον που μας μεταχειρίστηκαν τα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με την Οικονομική Κρίση δια των κουρεμάτων και των μνημονίων. Χωρίς Ασφαλώς  να διαγράφουμε της βαρύτατες ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ούτε μπορεί να ξεχάσει κανένας την συμπεριφορά κάποιων επιτρόπων για το Εθνικό μας θέμα και όλως ιδιαιτέρως την συμπεριφορά του περιβόητου Φερχόϊκεν το 2004 στο Σχέδιο ΑΝΑΝ.

Πάρα ταύτα υπάρχει όμως και η αλληλεγγύη των κρατών μελών, η ισοτιμία, τα Βέτο, το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, τα κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα και ο Σεβασμός στις Δημοκρατικές Αρχές και Αξίες.

Για μας, ως Κύπριοι που αντιμετωπίζουμε θέμα εισβολής και κατοχής, εποικισμού και εθνοκάθαρσης, με τους 200.000 πρόσφυγες, τους αγνοούμενους, τους  εγκλωβισμένους, η Ευρωπαϊκή Ένωση διά των Ευρωβουλευτών της προσφέρει πεδίο διεκδίκησης, υπεράσπισης και προάσπισης των δικαίων και δικαιωμάτων του τόπου και του Λαού.

Ασφαλώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να δίνονται και πολλές άλλες μάχες για την Οικονομία, την παιδεία, την Υγεία, το  περιβάλλον, την εξασφάλιση σημαντικών πόρων και κονδυλίων μέσα από πολλά και πολυσχιδή προγράμματα.

Σίγουρα, χρειάζεται συνεχής αγώνας, διεκδίκηση, πείσμα, μαχητικότητα, θάρρος και αποφασιστικότητα για να μπορέσει πραγματικά να ωφεληθεί ο λαός μας.

Σε όλη τη διάρκεια της ακολουθητέα διαδρομής είχα πάντα βασικό σημείο αναφοράς τις καθαρές θέσεις,  την ειλικρίνεια και την αλήθεια και δεν δίστασα να πάρω τις αποφασεις, εκεί και όταν έπρεπε, δηλαδή, για το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας μας.

Η εμπιστοσύνη σας ήταν και είναι κινητήριος δύναμη για την υποστήριξη της αλήθειας, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς ημίμετρα χωρίς ωραιοποιήσεις.

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ – ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ-

Αιτούμαι  την εμπιστοσύνη σας για ακόμα μια φορά, και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσω.

Γραφείο Τύπου

12 Μαΐου 2019

ροή ειδήσεων