Χρ. Ερωτοκρίτου – Αναγκαίο να ρυθμιστεί μια διαφανής, ξεκάθαρη, δίκαια και με πνεύμα ισονομίας κατάσταση στις συντάξεις των πολιτειακών αξιωματούχων
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Συζητήσαμε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών την ανάγκη τερματισμού της υφιστάμενης στρεβλής κατάστασης που οδηγεί στην καταβολή διπλών, τριπλών και τετραπλών συντάξεων στους πολιτειακούς αξιωματούχους του κράτους.

Πρόκειται για μια προσπάθεια, στην οποία κι εμείς, ως Δημοκρατικό Κόμμα, συμβάλαμε με την κατάθεση πρότασης νόμου το 2016, με σκοπό την άρση της στρέβλωσης η οποία αναντίλεκτα συνιστά μια πρόκληση για την ευρύτερη κοινωνία που καθημερινά αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες διαχείρισης των συνεπειών της ακρίβειας, του πληθωρισμού, της ενεργειακής και ευρύτερα οικονομικής κρίσης.

Σήμερα υπάρχει όντως μια πολύ στρεβλή κατάσταση καταβολής διαφόρων συντάξεων σε πολιτειακούς αξιωματούχους, σε ηλικίες μάλιστα που δεν δικαιολογούν αυτή την καταβολή. Γι’ αυτό το λόγο, επειδή υπήρχαν προτάσεις νόμου από το ΔΗ.ΚΟ, τον ΔΗ.ΣΥ και τον κο Παπαδούρη εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων, το Υπουργείο Οικονομικών, πολύ ορθά κατά την άποψη μας, δήλωσε ότι σε συνεννόηση με την Νομική και την Ελεγκτική Υπηρεσία θα παρουσιάσει εντός συντόμου χρονικού διαστήματος, νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει αυτή την κατάσταση ώστε να έχουμε μια διαφανή, ξεκάθαρη, δίκαια και με πνεύμα ισονομίας κατάσταση που αφορά στις συντάξεις των πολιτειακών αξιωματούχων. Σκοπός, να μην έχουμε το φαινόμενο των πολλαπλών συντάξεων που βλέπουμε σήμερα και που όντως προκαλεί την κοινωνία.

Αναμένουμε αυτό το νομοσχέδιο το οποίο μόλις κατατεθεί στην Επιτροπή Οικονομικών θα συζητηθεί αμέσως και θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια. Εμείς, ως Δημοκρατικό Κόμμα θα συμβάλουμε τόσο με τις δικές μας εισηγήσεις όσο και με την επεξεργασία διαφόρων προτάσεων.

Γραφείο Τύπου

16 Οκτωβρίου 2023

ροή ειδήσεων