Χρ. Ερωτοκρίτου: Αναγνωρίζουμε την ανάγκη όλοι να έχουν ίση και γρήγορη πρόσβαση στην εξασφάλιση δικαστικής απόφασης για οποιαδήποτε χρηματοοικονομική διαφορά
Ανακοινώσεις |

Δήλωση της Αναπληρώτριας Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου για την πρόταση νόμου που αφορά την εκδίκαση διαφορών χρηματοπιστωτικής φύσης και την σχετική συζήτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών.

Τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόσυρση του κυβερνητικού νομοσχεδίου που αφορούσε στην σύσταση Δικαστηρίων που θα εκδικάζουν ταχέως διαφορές χρηματοοικονομικής φύσης, είναι καλά γνωστά και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε. Ούτε είναι σκοπός και πρόθεση μας να ξεκινήσουμε εκ νέου συζήτηση περί επίρριψης ευθυνών που έγινε πριν δύο χρόνια.

Εμείς ως ΔΗ.ΚΟ αναγνωρίζουμε την ανάγκη που έχει αυτή η πολιτεία, όλοι να έχουν ίση και γρήγορη πρόσβαση στην εξασφάλιση δικαστικής απόφασης σε οποιαδήποτε χρηματοοικονομική διαφορά τους απασχολεί.

Για τον λόγο αυτό συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών πρόταση νόμου που υπογράφει το ΔΗ.ΚΟ και η ΕΔΕΚ για τη δημιουργία μιας ειδικής δικαιοδοσίας εντός των Επαρχιακών Δικαστηρίων, όπου θα εκδικάζονται σε γρήγορο χρονικό διάστημα, 60 ημερών, όλες οι διαφορές χρηματοπιστωτικής φύσης.

Δεν μπορεί μια συντεταγμένη πολιτεία να μην παρέχει το δικαίωμα και την ευχέρεια σε όλους, να έχουν γρήγορη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη και να μην τους δίνει το δικαίωμα και τη βεβαιότητα εξασφάλισης της δικαστικής αμερόληπτης κρίσης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για θέματα που αφορούν χρηματοπιστωτικές διαφορές.

Αυτός είναι ο σκοπός της πρότασης νόμου που έχουμε καταθέσει, αυτός είναι ο σκοπός του ΔΗ.ΚΟ και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε κατάληξη στην ολομέλεια πάνω στο θέμα αυτό.

Γραφείο Τύπου

19 Οκτωβρίου 2022

ροή ειδήσεων