Χρ. Ερωτοκρίτου: Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την απόφαση του ΥΣ για τη δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα συμβάλει τα μέγιστα και θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της Πολιτείας στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και των συνεπειών που έχει αυτή στην Κύπρο, ως μια από τις χώρες πρώτης υποδοχής και λόγω της εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού από την Τουρκία.

Είναι γι’ αυτούς τους λόγους που το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει με ικανοποίηση τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και επικροτεί την άμεση υλοποίηση ακόμη μιας προεκλογικής εξαγγελίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Σημειώνεται ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είχε συμπεριλάβει τη δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης στις προτάσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να μεταφερθούν όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες για τη διαχείριση του ζητήματος σε ένα κέντρο διαχείρισης, να δοθεί έμφαση στην πολιτική των επιστροφών, και στην αναβάθμιση των υποδομών και των χώρων φιλοξενίας των αιτητών πολιτικού ασύλου.

Το ΔΗΚΟ θα στηρίξει το νομοσχέδιο όταν αυτό κατατεθεί στη Βουλή, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού και ταυτόχρονα στην παροχή προστασίας στους νομίμως δικαιούχους.

Γραφείο Τύπου

15 Ιουνίου 2023

ροή ειδήσεων